Sub-Startpagina
Sub-Startpagina
De Vereniging
Nieuwsbrief nov 2019
Rechten
Huurders rechten
Lid worden
Agenda
Notulen ALV 2019
Links
Vacatures
Activiteiten met submenu
B.C. De Hoge Grindte
B.C. Koningshof
B.C. De Esdoorn
B.C. Kattenberg
Stadsbroek
Klachten
Contact pagina
Privacy Verklaring
B.C. De Esdoorn

Kermisse en Calorische optocht ( ongeleuflijk).

 

Toen heb ik met de buurvrouw overlegd of we ons appartement voor de kermis optocht, 4 September 2019, zouden ter beschikking stellen . En dat is gelukt!

De dag ervoor een kruiwagen appelflappen uit de oven gered voor bij de koffie. daarbij voor de voedselbank een flinke voorraad

parikasoep gekookt met stokbrood en zwartbrood met olderwetse spek en parmasaanse voor de tandlozen( kun je zoegen). 

Tijdens en na de optocht aan de  borrel met nootjes en hapjes.Dwars door heel het apppartement een tafel gebouwd voor de aanliggers. en soep opgewarmd zonder het te laten aanbranden.Verschillende gasten presteerden het om na drie borden nog adem te kunnen halen, maar wel een teken dat het smaakte. Voor de reanimatie nadien warme rijstepap met ijs en verschillende sausjes.

Na meerdere afzakkertjes heb ik bij enkele aanlandigen met het bord einde rotonde om 4 uur begeleidt naar hun stulp.

Kost effen wat, maar dat geeft binding.

Alle personen heb ik nadien individueel bij mij gehad met  hetzelfde pak en laken, die door omstandigheden(begrafenis etc.etc.) niet konden.

 

 

Oldejoarsdag en carbit scheten.( Niks anders mag meer) .

 

Nu ga ik oliebakken met krenten en rozijnen bakken want die zijn veels te duur van de voerboeren en uns geld is betuum oftwel bij wind waait het uit de pet wat nog van het bedrag van dit jaar nog over is. Ik maak er een instuif morgen/middag van om het olde chagrijn weg te spoelen en het nieuwe op te frissen.

Een paar flessen foezel en Zoeren Jan en veur de vreuwleu hoonder geel met opgeklopten slagroom( merk Moscoviets) beroep voorheen) . De rest krig wat met prikkeldroad derin of proemen der deurhen.

Dan stoak rood op de banke, moar dan beginne w’j alvast met de verbrijding oh nee bevrijding.. Laten we de vlaggetjes van nieuwjaar hangen. En sparen we de incontinentie luiers op daarvoor  . Dan hoeven we een derde maar blauw te verven want de rest heeft de kleur van de Nederlandse vlag.


De bewonerscommissie van de Esdoorn
Uitstapje Wertherbruch  in het Rijngebied


29 Juli hebben we met eigen auto’s en carpooling, een toeristische route uitgezet naar Wertherbruch  in het Rijngebied.

Daar is een in cafe Waldsee ( zie folder p de p.p.) een prima gelegenheid om met Cafe und Kuchen te beginnen.

Gestart zijn we om 14.30 uur, toen we de rollators en rolstoelen in de auto’s hadden geladen.

Om kwart over drie hebben we, nadat we de gereserveerde plaatsen hadden bezet, het heerlijke verse gebak met koffie, thee en frisdrank  ons laten verwennen. Het hele restaurant zit vol met curiosa en de serveersters lopen allemaal in Dirndels; dat is al de moeite waard.

 

Na plaspauze en het restaurant te hebben bekeken, zijn we weer zuidelijker gezakt langs boeren weggetjes en prachtig rivierengebied. Omdat we om 17.30 uur een tafel voor ons allen hadden gereserveerd, moesten we de route inkorten ( klooster bezoek en Oud Rijn reserve voor net volgende uitstapje)


Bij DoppelAdler was voor ons in een Serre met openslaande deuren en toilet voor gehandicapten om de hoek op dezelfde etage.

De keuken heeft een zeer uitgebreide kaart; voor ieder wat wils; en dat hebben we gezien.

Iedereen heeft zitten smullen van , vis, vlees en ook vegetarisch  met heel veel soorten groente en alle soorten aardappelen en frites.

Op het eind werd de niet verorberde maaltijden voor mensen die er om vroegen in doggy bags meegegeven.

Om 20.00 uur zijn weer allen, met goede zin, richting Aalten gereden en om half negen waren we bij het startpunt.

Heel dankbaar waren allen en ze voelden het als een start en we hebben een goede band kunnen leggen met de bewoners van de Eligiusstraat. 

Ook is er veel lof over de schoongemaakte garage/Kelder, dat de 22ste Juli is gedaan.

 


De bewonerscommissie van de Esdoorn